Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Kokosolja is tha shit!

Jag har börjat tillverka raw food desserter till ett nystartat café här i byn. Det är roligt, det ger mig tid att experimentera fram olika recept. I dag gjorde jag en chokladbakelse och en halloncheesecake. Jag har upptäckt kokosoljans fantastiska egenskaper. Inte bara det att den är näringsrik utan också fantastisk för att få rätt konsistens. Vill man göra en mousse tex och inte vill göra den stinn av cashewnötter, så kan man blanda i lite smält kokosolja i mixad banan tex som annars lätt blir lite rinnigt. Låt det stelna i kylskået, et voalá! En härligt krämig konsistens som är lättare än nötvarianten…. 

30 april 2011


Kommentar av Helena C
8 juni 2011

Tack för svaret! Jag ska kolla runt. Ica Malmborgs i Lund borde absolut kunna ha. Det jag upplever som klurigt är nog att jag inte har någon aning om vad tex maca och andra saker jag ofta ser i rawfoodrecept är för något. Kanske du kan blogga lite om det? Fast jag gillar bloggen som den är, förstås! Limebollarna du nyligen lagt upp recept på måste jag testa! :) (Fast utan nötter, det tål jag inte. Hoppas solrosfrön smakar lika bra i.)

Kommentar av Helena C
23 maj 2011

Köper man kokosoljan på hälsokostbutiken? Tycker det verkar lite klurigt (och dyrt!) med alla dessa specialråvaror inom raw food, men vill gärna testa framförallt fler kakor och desserter.

Fin blogg, förresten! :)

Redaktionens kommentar

Tack! =)

Jo, angående kokosoljan, så finns har kung markatta en jätte fin kokosolja. Den säljs i vanliga affärer, men finns inte överallt. Den finns på City Gross i hyllinge och Ica i svalöv =) Men den finns säkert på många fler ställen. Den kostar 36 kr på City Gross (225ml) och 40 kr på Ica. Bra pris jämfört med hälsolosten, och ingen skillnad på produkten! Vad är det du upplever som klurigt.. jag hjälper gärna till om jag kan! =)

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Underbart!!!

Och... har du dessa i ditt café? Jag kommer direkt... Precis vad jag funderat över, varför caféerna inte har nyttiga ting bara animaliska fetter och vete och jäst, usch =S

Jag tål dessutom inte något av det... Äter GI- rawfood på grund av smärta och värk. =) Vilken skillnad!

Redaktionens kommentar

Kul att du mår bättre av att äta raw food! Men jag är inte förvånad! =) Det äts väldigt mycket inflamations-ökande mat (socker, mjöl, mjölk) som ger värk och gör oss sjuka... dock inte alltid så tydligt och direkt. Jag är förvånad att inte fler caféer tillverkar kakor utan socker i alla fall, det är ju faktiskt inte så svårt... Det är dock dyrare, men är det inte roligare att lägga pengar på bra mat än att slösa pengar på dålig mat och senare dyra mediciner.

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...