Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Dopkalas

Det är inte bara solen och värmen som berättar att det är sommar, utan även bristen på mina publicerade blogginlägg! =) 

I början av månaden hade jag ett uppdrag att "baka" till ett dop. Det gladde mig väldigt att få göra det. Det var ett jätte fint dop, med himla trevliga människor. Det blev många intressanta samtal kring Raw Food och kakorna blev mycket uppskattade fick jag höra senare, det kändes bra. =)

Jag gjorde följande:

Chokladbakelser,

Dessa bestod utav en nötbotten gjord på hasselnötter, dadlar, vanilj, kakao, samt en chokladmousse gjord på mixad banan, kakao, agave och kallpressad kokosolja.

 

Hallon-/jordgubbsbakelse, 

Hallonbakelserna skulle blivit som chokladbakelserna fast rosa, men hur mycket kokosolja jag än blandade så ville moussen fortsätta vara halvrinnig. Jag tror att det är det sura i bären som på något sätt motarbetade kokosoljans förtjocknande egenskaper. Men detta är bara en egen tanke. Jag har stött på detta problem tidigare men då hade jag inte mer kokosolja så jag kunde inte testa om jag kanske bara hade för lite kokosolja i eller om ingredienserna  var okompatibla.  I vilket fall så blev det goda även om formen inte blev som den skulle. Bottnen gjorde jag på peccannötter, dadlar, lite lime samt kakao. Toppkrämen är det tjocka i kokosmjölken, färska jordgubbar och hallon, kokosolja samt agave.

 

...samt två olika sorters chokladpraliner.

De fyrkantiga pralinerna är gjorda av kokosolja, kakao, agave, gojibär, pumpafrön och vanilj. Vansinnigt goda! Gojibären blir lite kolaaktiga och pumpafröna blir det krispiga i det hela. De blomliknnade pralinerna är gjorda på äkta kallpressat kakaosmör, kakao, agave och krossade hasselnötter. Jag älskar dem! En riktigt härlig, massiv chokladexplosion! Måhända att jag låter självgod, men det bjuder jag på! ;-)

När man gör praliner av kakaosmör istället för kokosolja så blir det lite tåligare, de smälter inte lika lätt. Men det är inte helt billigt med kallpressat kakaosmör. Jag köpte 1 kg och det kostade ca 400 kr på www.ravarubutiken.se, en förövrigt väldigt bra e-butik med väldigt trevlig personal.

 

I nästa blogginlägg kommer jag berätta om när min fina lilla Vide fyllde 1 år och vad jag serverade... 

Until next time...

 

6 juli 2011


Kommentar av åsa
11 juli 2011

smarrigt värre önskade jag var på dopet också o fick smaka allt gott

Svar av Namn/signatur
12 juli 2011

nästa gång! =)

Kommentar av Magnus
7 juli 2011

Otroligt snygga bakverk - jag blir grymt imponerad! Choklad är aldrig fel...

Svar av Namn/signatur
9 juli 2011

Tack, vad glad jag blir! =) nej, choklad är sällan fel. Möjligen i öknen utan vatten. ;-)

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...