Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Den ljuva sommaren...

Detta eviga tjat om tid! =) Återigen tänkte jag börja med att ursäkta mig för att jag inte skrivit på så länge. Som om be om ursäkt för att tiden går. Ja, tiden går (eller gör den det?) och dagarna har fyllts av sommaraktiviteter. När man sedan väl landar inne, då har man varken ork eller lust att sitta vid datorn. 

Men nu sitter jag här. Det regnar och blåser ute och det känns som om hösten sakta smyger sig på oss. 

Mitt i den ljuva sommaren fyllde Vide 1 år. Självklart blev det tårta, dagen och gossen till ära. Ska jag vara ärlig så har jag glömt exakt vad jag hade i. =) Jag vet att det var nötbotten med bovete, och färska jordgubbar i mellan, sen gjorde jag en mango-/persikokräm i det andra lagret. På toppen hade jag det tjocka och krämiga i kokosmjölken (jag hällde bort det rinniga) blandat med agave och banan tror jag... Tja, gott blev det iaf! =)

 

Annars har det blivit mycket frukt och bär i sommar. Hallon har jag plockat och ätit i mängder. Underbart! Rikt på C-vitamin och antioxidanter.

 

Det har även blivit mycket sallader. Det är så härligt när man bara kan gå ut i trädgården och plocka det man vill ha i sin sallad. Lön för mödan, oh yes!

Vi har även en hel del lavendel som jag ville göra något av. Jag kommer i håg för några år sedan så köpte jag lavendelskorpor när vi var och skulle tälta på vantalängan (österlen). Fantastiskt goda! Så jag ville prova göra någon variant av den skorpan. En rå, torkad lavendelkaka med mandel som bas blev det. De blev inte mer än helt ok faktiskt. Lite för mycket lavendelsmak och mandeln kom inte till sin rätt riktigt. Nästa gång ska jag prova gära kokoskakor med en nypa lavendel i. Det tror jag på!

Det får bli allt för den här gången. Vi ses snart igen!

10 augusti 2011


Kommentar av Therese några hus bort!
29 augusti 2011

Hej. Har hittat till din sida och läst en hel del, vad duktig du är på att skriva och ja, naturligtvis på att fixa med all mat och godsaker. Tittar över axlen och ser ert röda hus genom fönstret, så nära men ändån ses vi nästintill aldrig! Vi får helt enkelt träffas någon dag så jag kan smaka på din raw food! Kram

Svar av Namn/signatur
31 augusti 2011

Tack, kära du! Ja, det är märkligt att man inte lyckas ses oftare... =) Men kom o fika någon dag! Vi hörs. kram

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...