Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Krämig och mättande gryta á la RAW

I dag gjorde jag en kokosmjölkgryta med ingefära, vitlök och tomat som smaksättning samt en hög med olika grönsaker. Jag brukade göra denna rätt tidigare fast i en varm och lite mindre vitaminrik upplaga. Nu blev det en explosiv vitaminkick, som mättade förvånansvärt mycket. Jag kunde inte alls äta samma mängd som jag brukade med den varma upplagan.
Tillbaka till grytans innehåll… Jo, jag hade en kokosnöt jag ville använda upp. Så, jag tog ut allt kött och la i mixern tillsammans med vatten och mixade tills det blev krämigt. I mixandet slängde jag i lite vitlök, ganska mycket ingefära samt en tomatsås som jag gjort på soltorkade tomater, färska tomater o vatten. Jag hade även i en tesked honung, då denna rätten gör sig bäst med aningens sötma. När denna härliga och krämiga röra var klar rörde jag bara i lite hackad purjolök, broccolibucketter, gul och orange paprika, lite russin (för sötman) samt morötter i små ministavar. Jag toppade med lite casheynötter och purjolök. Till detta var tanken att jag skulle ha vildris som jag lagt i blöt två dagar tidigare, men det var inte klart så jag får vänta till i morgon eller övermorgon. Sist tog det tre dagar och då var vildriset perfekt! Utsökt och mustigt! Visste ni föresten att vildris inte är ett ris egentligen? Nej, det är ett grässlag, så det går utmärkt att blanda med proteinrika produkter.

30 april 2011


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...