Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!

Skillnad på sylt och marmelad?'

Hej!

Vad är skillnaden mellan sylt och marmelad egentligen...? Sylt är mer rinnig..? Går det att göra marmelad av ett recept som egentligen beskriver sylt och bara... knixa till det på nåt vis så det blir marmelad? Ibland ser jag recept på annorlunda blandningar till sylt, men för mig är sylt nåt man äter till pannkaka eller kanske glass.. Jag äter hellre marmelad på skorp

Postad av Lotta i Avesta , 23 november 2010


 

Du är på rätt spår: Sylt är lösare i konsistensen än marmelad. Dessutom är den mindre söt. Ofta kokar man marmeladen lite längre.

Postad av Rickard , 23 november 2010

 

Det där har jag grunnat mycket på. Är inte sylt snarare sötare än marmelad? Och marmelad kanske kan vara bitigare än sylten, som är mer sönderkokt? Marmelad är nog åtminstone stelare i konsistensen. Kanske är det b

Postad av Fia , 23 november 2010

 

På en landsortsservering i England beställde jag samma som alla vid grannborden åt: Scones Clotted Cream and Marmalade. Servitrisen sade att de inte hade marmelad.... Det var sylt (jam) alla åt på sconsen. Skillnaden fick jag veta var att marmelad görs av citrusfrukter!. Det är alltså ett möjligt svar på frågan.

Hälsn. kiki

Postad av Kiki.m i Stockholm , 29 november 2010


Svara:
Din signatur:
Ort:

Forumkategorier

 
Huvudrätter
Vardagsmat
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Sofia 1 december 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Kupo,
1 mars 2011
Startad av: Niklas Andersson 24 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: K Henrik B,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: P,
23 november 2010
Startad av: Johan 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Mrs Logik,
23 november 2010
Startad av: Cattis 23 november 2010
Antal inlägg: 7
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Elisabet 23 november 2010
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: Karin,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Helg & Fest

Starta ny tråd ...

Vegan & Vegetariskt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Linnea,
23 november 2010
Startad av: Sofia 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Cke,
23 november 2010
Startad av: Marica 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: E,
23 november 2010
Startad av: Nybörjaren 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Phil 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Laktos & Glutenfritt
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Elise 10 april 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: Jan B 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Hannah,
23 november 2010
Startad av: tjo 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Anonym,
23 november 2010
Startad av: Mormor 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt

Starta ny tråd ...

 
Efterrätter
Efterrätter
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: adw,
8 november 2011
Startad av: Marie Eriksson 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Godis
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: pajälskare,
28 januari 2011
Startad av: pajpaj 25 januari 2011
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: anonym,
10 maj 2012
Startad av: Annelie 14 december 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Silla,
23 november 2010
Startad av: Anna Jarl 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Godisgris 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Helena C,
27 november 2010
Startad av: Stina H 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Bakning
Matbröd
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Roffekock,
23 november 2010
Startad av: Katja 23 november 2010
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Sam,
23 november 2010
Startad av: Lena 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Bullar, mjuka kakor och bakverk
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Matilda,
18 juli 2012
Startad av: baka havrekex 30 november 2010
Antal inlägg: 16
Senaste inlägg: ,
23 november 2010
Startad av: Magnus 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: Bitte,
6 mars 2011
Startad av: Janette 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Sanna 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Kaller,
23 november 2010
Startad av: Flashes 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Roger,
23 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Rainred 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 1
Startad av: as 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Dryck
Dryckestips
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: jag,
30 november 2011
Startad av: Simon 8 december 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Niclas 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Te & Kaffe
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Irene,
23 november 2010
Startad av: 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Högtider
Jul
Antal inlägg: 1
Startad av: Julgrisen 8 december 2010

Starta ny tråd ...

Midsommar

Starta ny tråd ...

Påsk

Starta ny tråd ...

 
Övrigt
Övriga trådar
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Simon,
24 februari 2012
Startad av: rj 19 juli 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: LD 7 juni 2011
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Kiki.m,
29 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Laxrätter

Äppelfylld lax i ugn Lite tid att laga tar den, laxen, men med alla höstiga tillbehör gör den sig till såväl finmiddag som kall på buffé.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...