Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Piffa upp riset
Min farmor lagade alltid så vansinnigt gott ris. Varje gång hon serverade ris så tyckte jag att det var det godaste ris jag ätit - men tyvärr dog hon innan kunskapen gått i arv. Jag tänker på detta varje gång jag kokar ris och grämer mig. Hur gör ni? Har ni några knep som gör riset godare än vanligt? Berätta gärna era varanter. Postad av Linus G i Stockholm , 23 november 2010 Jag tycker att ris blir godast i en Riskokare. Har provat alla ris sorter och de blir alla goda. Postad av Maria i Stockholm , 23 november 2010 Jag brukar glömma bort det (och sen komma ihåg det igen). Ingen tillförlitlig metod, men det brukar bli gott! Postad av Fia i Göteborg , 23 november 2010 Ett tips är att aldrig lyfta på locket till kastrullen förrän riset är färdigt eftersom man då släpper ut all ånga som riset ska kokas i. Postad av Jonas i Västerås , 23 november 2010 Min mamma lagade riset och la i blad typ nån sorts som luktade jätte gott så tar man bort den så smakar det bra & luktar gott! Jag ska fråga vad växten heter :) Postad av Princess 14 år i Stockholm , 23 november 2010 Ett tips är byta ut det vanliga riset till grötris. En annan variant är att steka lite lök och chili i lagom mängd smör innan man tillsätter ris och vatten. *mums Postad av sus i Stockholm , 23 november 2010 Jag brukar "Steka" riset lite lätt med lite olja först i kastrullen men på med vattnet och i med "mosad" vitlöksklyfta efter smak. Eller så har jag i lite olika buljonger =) Postad av Benita i Stockholm , 23 november 2010 jag steker vitlökspasta i olja, sen tillsätter jag vatten.... när det har örjat koka smaksätter man det med salt och så in med riset :) själv använder jag långkornig ris Postad av Ella i Stockholm , 23 november 2010 Lätt enklaste sättet att "döda" riset: Blanda två matskedar smör eller margarin med en pressad vitlöksklyfta och 1-2 teskedar curry. Rör ner i det varma riset! Postad av Janne i Stockholm , 23 november 2010 Ett enkelt sätt att piffa upp riset är att lägga i en buljongtärning eller två (1 st till 5 dl vatten) och låta den koka med riset. Postad av Karin i Linköping , 23 november 2010 Forumkategorier
Huvudrätter
Vardagsmat
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo, 8 juni 2012 Startad av: Sofia 1 december 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Kupo, 1 mars 2011 Startad av: Niklas Andersson 24 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: K Henrik B, 23 november 2010 Startad av: Linus G 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: P, 23 november 2010 Startad av: Johan 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Mrs Logik, 23 november 2010 Startad av: Cattis 23 november 2010
Antal inlägg: 7
Senaste inlägg: Fia, 23 november 2010 Startad av: Elisabet 23 november 2010
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: Karin, 23 november 2010 Startad av: Linus G 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Helg & Fest
Starta ny tråd ...
Vegan & Vegetariskt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Linnea, 23 november 2010 Startad av: Sofia 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Cke, 23 november 2010 Startad av: Marica 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: E, 23 november 2010 Startad av: Nybörjaren 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Phil 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Laktos & Glutenfritt
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo, 8 juni 2012 Startad av: Elise 10 april 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: Jan B 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Hannah, 23 november 2010 Startad av: tjo 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Anonym, 23 november 2010 Startad av: Mormor 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Övrigt
Starta ny tråd ...
Efterrätter
Efterrätter
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: adw, 8 november 2011 Startad av: Marie Eriksson 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Godis
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: pajälskare, 28 januari 2011 Startad av: pajpaj 25 januari 2011
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: anonym, 10 maj 2012 Startad av: Annelie 14 december 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Silla, 23 november 2010 Startad av: Anna Jarl 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: , 25 januari 2011 Startad av: Godisgris 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Övrigt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Helena C, 27 november 2010 Startad av: Stina H 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Bakning
Matbröd
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Roffekock, 23 november 2010 Startad av: Katja 23 november 2010
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Sam, 23 november 2010 Startad av: Lena 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Bullar, mjuka kakor och bakverk
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Matilda, 18 juli 2012 Startad av: baka havrekex 30 november 2010
Antal inlägg: 16
Senaste inlägg: , 23 november 2010 Startad av: Magnus 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: Bitte, 6 mars 2011 Startad av: Janette 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Sanna 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Kaller, 23 november 2010 Startad av: Flashes 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Roger, 23 november 2010 Startad av: Lotta 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Fia, 23 november 2010 Startad av: Rainred 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Övrigt
Antal inlägg: 1
Startad av: as 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Dryck
Dryckestips
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: jag, 30 november 2011 Startad av: Simon 8 december 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: , 25 januari 2011 Startad av: Niclas 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Te & Kaffe
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Irene, 23 november 2010 Startad av: 23 november 2010 Starta ny tråd ...
Högtider
Jul
Antal inlägg: 1
Startad av: Julgrisen 8 december 2010 Starta ny tråd ...
Midsommar
Starta ny tråd ...
Påsk
Starta ny tråd ...
Övrigt
Övriga trådar
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Simon, 24 februari 2012 Startad av: rj 19 juli 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: LD 7 juni 2011
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Kiki.m, 29 november 2010 Startad av: Lotta 23 november 2010 Starta ny tråd ... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|