Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Piffa upp riset

Min farmor lagade alltid så vansinnigt gott ris. Varje gång hon serverade ris så tyckte jag att det var det godaste ris jag ätit - men tyvärr dog hon innan kunskapen gått i arv. Jag tänker på detta varje gång jag kokar ris och grämer mig.

Hur gör ni? Har ni några knep som gör riset godare än vanligt? Berätta gärna era varanter.

Postad av Linus G i Stockholm , 23 november 2010


 

Jag tycker att ris blir godast i en Riskokare. Har provat alla ris sorter och de blir alla goda.

Postad av Maria i Stockholm , 23 november 2010

 

Jag brukar glömma bort det (och sen komma ihåg det igen). Ingen tillförlitlig metod, men det brukar bli gott!

Postad av Fia i Göteborg , 23 november 2010

 

Ett tips är att aldrig lyfta på locket till kastrullen förrän riset är färdigt eftersom man då släpper ut all ånga som riset ska kokas i.

Postad av Jonas i Västerås , 23 november 2010

 

Min mamma lagade riset och la i blad typ nån sorts som luktade jätte gott så tar man bort den så smakar det bra & luktar gott! Jag ska fråga vad växten heter :)

Postad av Princess 14 år i Stockholm , 23 november 2010

 

Ett tips är byta ut det vanliga riset till grötris.

En annan variant är att steka lite lök och chili i lagom mängd smör innan man tillsätter ris och vatten. *mums

Postad av sus i Stockholm , 23 november 2010

 

Jag brukar "Steka" riset lite lätt med lite olja först i kastrullen men på med vattnet och i med "mosad" vitlöksklyfta efter smak. Eller så har jag i lite olika buljonger =)

Postad av Benita i Stockholm , 23 november 2010

 

jag steker vitlökspasta i olja, sen tillsätter jag vatten.... när det har örjat koka smaksätter man det med salt och så in med riset :) själv använder jag långkornig ris

Postad av Ella i Stockholm , 23 november 2010

 

Lätt enklaste sättet att "döda" riset: Blanda två matskedar smör eller margarin med en pressad vitlöksklyfta och 1-2 teskedar curry. Rör ner i det varma riset!

Postad av Janne i Stockholm , 23 november 2010

 

Ett enkelt sätt att piffa upp riset är att lägga i en buljongtärning eller två (1 st till 5 dl vatten) och låta den koka med riset.

Postad av Karin i Linköping , 23 november 2010


Svara:
Din signatur:
Ort:

Forumkategorier

 
Huvudrätter
Vardagsmat
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Sofia 1 december 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Kupo,
1 mars 2011
Startad av: Niklas Andersson 24 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: K Henrik B,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: P,
23 november 2010
Startad av: Johan 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Mrs Logik,
23 november 2010
Startad av: Cattis 23 november 2010
Antal inlägg: 7
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Elisabet 23 november 2010
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: Karin,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Helg & Fest

Starta ny tråd ...

Vegan & Vegetariskt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Linnea,
23 november 2010
Startad av: Sofia 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Cke,
23 november 2010
Startad av: Marica 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: E,
23 november 2010
Startad av: Nybörjaren 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Phil 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Laktos & Glutenfritt
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Elise 10 april 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: Jan B 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Hannah,
23 november 2010
Startad av: tjo 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Anonym,
23 november 2010
Startad av: Mormor 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt

Starta ny tråd ...

 
Efterrätter
Efterrätter
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: adw,
8 november 2011
Startad av: Marie Eriksson 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Godis
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: pajälskare,
28 januari 2011
Startad av: pajpaj 25 januari 2011
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: anonym,
10 maj 2012
Startad av: Annelie 14 december 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Silla,
23 november 2010
Startad av: Anna Jarl 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Godisgris 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Helena C,
27 november 2010
Startad av: Stina H 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Bakning
Matbröd
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Roffekock,
23 november 2010
Startad av: Katja 23 november 2010
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Sam,
23 november 2010
Startad av: Lena 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Bullar, mjuka kakor och bakverk
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Matilda,
18 juli 2012
Startad av: baka havrekex 30 november 2010
Antal inlägg: 16
Senaste inlägg: ,
23 november 2010
Startad av: Magnus 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: Bitte,
6 mars 2011
Startad av: Janette 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Sanna 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Kaller,
23 november 2010
Startad av: Flashes 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Roger,
23 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Rainred 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 1
Startad av: as 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Dryck
Dryckestips
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: jag,
30 november 2011
Startad av: Simon 8 december 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Niclas 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Te & Kaffe
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Irene,
23 november 2010
Startad av: 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Högtider
Jul
Antal inlägg: 1
Startad av: Julgrisen 8 december 2010

Starta ny tråd ...

Midsommar

Starta ny tråd ...

Påsk

Starta ny tråd ...

 
Övrigt
Övriga trådar
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Simon,
24 februari 2012
Startad av: rj 19 juli 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: LD 7 juni 2011
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Kiki.m,
29 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...