Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Varför väga allting?

Jag undrar bara: Hur många är det som väger allting när de ska laga mat? Jag har ju inte ens en våg.. Är det någon mer än jag som mäter allt. Varför väga?!

Postad av Janette i Uddevalla , 23 november 2010


 

Jag har heller ingen våg, mäter upp allting på ett ungefär.

Postad av Linda S i Stockholm , 23 november 2010

 

Okej, det är kanske inte så viktigt att väga allting... ibland kan det vara lite petigt med allt vägande. Men ska man baka någonting som ska blir lika varje gång är det rätt bra att väga. Det blir exaktare, om man nu tycker det är viktigt...

Postad av KG i Göteborg , 23 november 2010

 

Vill man baka riktigt gott bröd så måste man väga allting. Det går inte att veta att man ska lyckas om man bara tar på en höft. Så svaret är: Vågen skiljer amatören från amatören med ambitioner!

Postad av Bagarn , 23 november 2010

 

Jag håller helt med bagarn - det är nu jag lyckas med brödbaket,sedan jagbörjat väga allt.

Postad av M i Stockholm , 23 november 2010

 

Precis som ovanstående har skrivit så är det ju främst vid bakning det är av intresse att väga alla ingredienser. Man hanterar ju mjöl som har en tendens att packa sig olika hårt i paketet samt beroende på vem som skopar upp mjölet i t ex ett decilitermått. Det går ju att packa ner säkert 100g i ett dl-mått mean alla recept utgår från ca 60g per dl.

Jag har dessutom testat att hälla upp vatten med ett dl-mått och sedan kontrollvägt det, det har då alltid varit för lite vatten i förhållande till vad jag borde hällt i bunken, man måste verkligen ta ett fullt dl-mått med ytspänning på vattnet för att få med 100g vatten per gång.

Postad av Jonas i Västerås , 23 november 2010

 

Okej... jag får se till att köpa en våg då om det är så viktigt ;) Har tänkt lära mig baka bättre bröd så då måste jag väl ha en våg. Någon som har bra nybörjartips? (Förutom att väga allting...)

Postad av Janette , 23 november 2010

 

Köp dig en våg ,hantera degen med kärlek och varsamhet,våga misslyckas så kan du lyckas.Och läs recept.Lycka till!

Postad av T , 23 november 2010

 

Måste det vara så petigt jämnt? Jag har alltid slängt ihop allt på en höft och det funkar ju bra?!

Postad av Våga vägra våg , 23 november 2010

 

tycker det borde återgå till mått istället för gram i vissa böcker står det gram när vissa har bara vanliga mått och ingen våg. Alla kan inte gå ut och köpa en våg.

Postad av A , 25 november 2010

 

Mjölvolymen kan ju variera och att ösa mjöl med dlmått kan bli katastrof. Väger man mjölet så blir det exakt och du vet hur mycket vätska som ska i. Jag väger allt och gör också om recept jag prövar så jag får vikt. Då blir det likadant när jag bakar nästa gång. Mycket bra!

Postad av Bitte i Norrtälje , 6 mars 2011


Svara:
Din signatur:
Ort:

Forumkategorier

 
Huvudrätter
Vardagsmat
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Sofia 1 december 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Kupo,
1 mars 2011
Startad av: Niklas Andersson 24 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: K Henrik B,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: P,
23 november 2010
Startad av: Johan 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Mrs Logik,
23 november 2010
Startad av: Cattis 23 november 2010
Antal inlägg: 7
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Elisabet 23 november 2010
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: Karin,
23 november 2010
Startad av: Linus G 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Helg & Fest

Starta ny tråd ...

Vegan & Vegetariskt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Linnea,
23 november 2010
Startad av: Sofia 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Cke,
23 november 2010
Startad av: Marica 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: E,
23 november 2010
Startad av: Nybörjaren 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Phil 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Laktos & Glutenfritt
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Lollo,
8 juni 2012
Startad av: Elise 10 april 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: Jan B 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Hannah,
23 november 2010
Startad av: tjo 23 november 2010
Antal inlägg: 9
Senaste inlägg: Anonym,
23 november 2010
Startad av: Mormor 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt

Starta ny tråd ...

 
Efterrätter
Efterrätter
Antal inlägg: 10
Senaste inlägg: adw,
8 november 2011
Startad av: Marie Eriksson 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Godis
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: pajälskare,
28 januari 2011
Startad av: pajpaj 25 januari 2011
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: anonym,
10 maj 2012
Startad av: Annelie 14 december 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Silla,
23 november 2010
Startad av: Anna Jarl 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Godisgris 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Helena C,
27 november 2010
Startad av: Stina H 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Bakning
Matbröd
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Roffekock,
23 november 2010
Startad av: Katja 23 november 2010
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Sam,
23 november 2010
Startad av: Lena 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Bullar, mjuka kakor och bakverk
Antal inlägg: 3
Senaste inlägg: Matilda,
18 juli 2012
Startad av: baka havrekex 30 november 2010
Antal inlägg: 16
Senaste inlägg: ,
23 november 2010
Startad av: Magnus 23 november 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: Bitte,
6 mars 2011
Startad av: Janette 23 november 2010
Antal inlägg: 1
Startad av: Sanna 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Kaller,
23 november 2010
Startad av: Flashes 23 november 2010
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Roger,
23 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Fia,
23 november 2010
Startad av: Rainred 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Övrigt
Antal inlägg: 1
Startad av: as 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Dryck
Dryckestips
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: jag,
30 november 2011
Startad av: Simon 8 december 2010
Antal inlägg: 11
Senaste inlägg: ,
25 januari 2011
Startad av: Niclas 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Te & Kaffe
Antal inlägg: 5
Senaste inlägg: Irene,
23 november 2010
Startad av: 23 november 2010

Starta ny tråd ...

 
Högtider
Jul
Antal inlägg: 1
Startad av: Julgrisen 8 december 2010

Starta ny tråd ...

Midsommar

Starta ny tråd ...

Påsk

Starta ny tråd ...

 
Övrigt
Övriga trådar
Antal inlägg: 2
Senaste inlägg: Simon,
24 februari 2012
Startad av: rj 19 juli 2011
Antal inlägg: 1
Startad av: LD 7 juni 2011
Antal inlägg: 4
Senaste inlägg: Kiki.m,
29 november 2010
Startad av: Lotta 23 november 2010

Starta ny tråd ...

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...