Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vårvinter i köket

Solen vräker ner över Mälardalen och snön gnistrar. Fast igår vräkte solen på grus och gräs. Och imorgon, på slask? Det är aprilväder i mars. Ur led är koldioxidutsläppen och jag dyker in i vardagen för att söka skydd undan den värsta klimatångesten.
För hur svårt är det att göra bra och rätt då och då? Inte särskilt skulle jag säga. Men att göra bra i vardagen, att fixa mat åt en vild barnfamilj (och deras extensions) med begränsad bud-get, är någonting helt annat.
Jag är inte intresserad av exklusiva råvaror som kostar massor. Är de dessutom en belastning för miljön tappar jag snabbt aptiten. Nej – den riktiga hjälten är den som kan laga god, prisvärd, hälsosam och miljösnäll mat till vardags. Och som vet att unna sig gott när det är fest.
Alltså, jag menar inte att det är okej att äta så miljövidrigt till fest att det slår ut det goda man gör till vardags. Som när folk är duktiga och inte åker bil till jobbet för att sedan förstöra hela miljövinsten och lite till genom ett par rejäla flygresor per år… Bara att det är de små valen till vardags som får stor betydelse.
Så medan jag tittar ut och ser tulpanbladen sticka upp ur snön bestämmer jag att det blir så mycket eko jag bara kan denna vecka.

17 mars 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...