Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vardagsmat

Motvillig tillbaka till fållan igen efter två veckors julhelg. En helg med extra allt, i alla fall vad det gäller maten. Skinkor, ostar och kål av alla slag. Jansson och pajer… Läckra julkakor och kola. Mat och mat och mat… Nu är man väl mätt så det räcker? Vi vill inte se julmat på ett år! Eller vill vi det? För det är inte helt lätt att ställa om från festmat till vardagskäk. Det går fint att vänja sig vid en extra nattmacka och den där skivan Stilton till kvällsölen. Men att byta den mot en morot tycker i alla fall jag är svårare.
Så vi planar ut lite försiktigt för att inte landa för hårt. Kryddar vardagsgrytan med sista julgrädden. Blandar ner resten av gorgonzolan i pastan och ädelosten i pajen. Dricker den sista glöggen framför brasan och tänker att den var väl onödigt sockersöt ändå… Det finns alltså hopp om vardagen.

7 januari 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...