Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Vadå riktig mat?

Jag får ofta höra av folk jag träffar att de vill ändra sina matvanor. De vill äta bättre, nyttigare, grönare och mera ”riktig mat”. Om jag är på det humöret frågar jag vad de menar.
För vad är bra mat? Vad är grön mat? Vad är nyttig mat? Och framförallt – vad i hela friden är riktig mat?
Jag tror det finns en allmän uppfattning om att det vi äter aldrig är bra nog. Men hur det skulle vara istället, det har vi inte riktigt klart för oss. Är mat bra om den är vegetarisk eller utan socker, eller är den bra om den lagats länge och med omsorg? Är mat grön om den är grön till färgen eller om den innehåller mycket grönsaker eller om den är närproducerad? Är mat nyttig om den är utan fett och salt eller om den får dej att må bra? Det är inte så självklart vad vi menar.
Många säger sig vilja äta mera frukt och grönt men gör det inte. Vill de då verkligen det? Frågan är om de inte snarare vill tro att de vill det, men helst vill äta något annat!
Den som verkligen tycker att det är dags att byta matvanor måste först veta till vad. Och kanske också varför? Om jag bestämmer mej för att äta mera hembakat bröd för att det är billigare, godare och för att jag mår bra och blir glad av att baka. Då vet jag vad jag vill och varför. Kanske blir det lite lättare då. Och framförallt förstår jag äntligen vad jag själv vill.

12 februari 2014


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...