Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Tid, plåster och brända drömmar.

Jag gillar att hacka grönsaker med kniv. Det är helt enkelt inte samma sak att slänga ner dem i en maskin som skivar några kilo potatis på lika många minuter. Så finns tiden och det inte handlar om enorma mängder så skär jag för hand.
En annan sak jag gillar är att ha många tillbehör till en rätt. Om jag inte stoppar mig i tid skulle det bli ofrivillig buffé dagligen. Därför står jag där igen, med kniven och skärbrädan. Och hackar. Små bitar och stora. Kepalök, bananschalotten, röd och silver. Hack, hack.
– Men skär du dej aldrig? Undrade en kompis.
Nej, jag skär mig sällan. Nuförtiden, alltså. Det fanns en tid när jag konstant gick runt med tejpade fingertoppar och hack i tummen. En kall dag lyser de vita fingrarna upp av glada små röda ärr. Det var under samma period som bröden jag bakade mer än ofta var kompakta som tegelsten, kakorna sjönk i ugnen och pajerna var brända och torra. Det är lätt att glömma den gamla tråkiga sanningen – det tar tid att lära sig. Det kommer att gå åt skogen ibland, oftare i början. Många kommer aldrig över de där första misslyckandena och ger upp helt i onödan. Konsten är att skiva upp det dödbakta brödet, tejpa fingret efteråt och äta tegelbrödet hårt rostat medan man drömmer om hur lyckat nästa bak ska bli. Med tid och plåster står man plötsligt där och hackar utan att tänka på hur lätt det går.

7 februari 2011


Kommentar av Godsägar´n
8 februari 2011

Akta sågen, Alfons!

Kommentar av Skruttet
8 februari 2011

Fast när man plötsligt har en skarp kniv kan det vara dags att ta fram lådan med röda krysset igen ;)

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...