Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

På svampjakt

Det bor en samlare i oss alla. Nej, kanske inte. Men jag undrar om inte de flesta bär på plockgener. Det absolut enklaste sättet att testa är att släppa ut personen i skogen i svamptider och se vad som händer. Börjar det rycka lite i plockhanden? Fladdrar näsvingarna? Och hur beter han eller hon sig när den träffar på ett helt fång kantareller?

Glädjen i att hitta svamp är lika enkel som stor. Att fylla kepsen när ingen korg finns till hands. Bärga de ädla smakerna hela vägen hem till rensningen och pannan. Höra smöret fräsa och dofterna sprida sig i köket. Kanske en bit gott bröd och ett glas vitt vin till...

Svampälskare plockar förståss svamp för smaken, konstigt vore det annars. Men det finns någonting mer i de där turerna ut i sensommarfuktiga blandskogar. För inte hade det varit samma sak om jaktlyckan alltid varit lika god? Vetskapen om att kanske hitta det perfekta stället lockar och ger spänning. Aldrig smakar svampen så gott som när man trillar över den på det mest oväntade stället...

16 augusti 2010

Din signatur: 
4727
 

I mitt fall rycker det i plockarmen bara jag läser det här. Vill ha svaaaaaamp! Plockaplockaplocka!

- Plockekottan, 16 augusti 2010

Svara på den här kommentaren

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...