Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Sund mat? Knappast!

Det är inte lätt att få sig någonting till livs. Eller rättare sagt: Det är svårt att välja vad man stoppar i magen. Tidningar bjuder på mysigt hällsomedvetna recept där olivoljan flyter ikapp med örterna. Avokado, zucchini och små gula cocktailtomater. Kikärtor är nyttigt! Och cashewnötter. Men varje gång jag läser ett recept där du ska hacka ner tre krukor färska kryddor i april osäkrar jag min förskärare… Hur sunt är det att basera vår vardagsmat på växthusodlade blad och tomater som rest jorden runt? Är det hälsomat vi plockar ur plasttrågen, färdigsköljd och klar att droppa lite citronsaft över? Nej tack. Jag äter mer än gärna en fräsch sallad. Jag kan visst unna mig importerade frukter och kryddor odlade i växthus. Ibland. Men jag går inte på att det är miljövänligt eller sunt. Glöm det! Det är ingen konst att laga god mat med hyggligt med vitaminer om man går över lik och kör hit råvaror utan tankar på konsekvenserna. Att däremot välja mat efter säsong och klara sig utan plastade blad är en utmaning. Gör man det kan man prata om sund mat och miljö. På riktigt. Och Herregud! Klart du kan frossa i färsk koriander! Hela långa sommaren och en bit in på hösten kan vi äta färskt i det här landet. Passa på och gör det och du kommer att märka skillnaden i smak. Kanske även i tanken?

26 april 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...