Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Sommarsill

Äntligen! Solen skiner in i köket och vi flyttar utomhus med mat och allt. Det blir lätt mat, gärna kall eller ljummen. Enkla smaker som passar ihop med vädret och tanken på midsommar och semester.
Själv går jag gärna rakt på sallader, låter olivoljan samsas med en god ost och några skivor ljummen tomat. Kryddar med oregano från landet. Framåt kvällen kanske grill eller ugn, men på dagen är det som om det mesta är för mäktigt.
Med undantag då för sillen, såklart. Jag gillar sill. Inte på något fanatiskt sätt. Men matjessill eller egna inläggningar är riktigt gott och dessutom perfekt en småvarm dag. Grovt bröd, kall, kokt potatis, lite grönt och sill – snabbare sommarmat finns inte. Och lätt att variera smakerna – det går fint att äta sill lunch en hel vecka utan att bli trött på det. Få råvaror skulle klara den utmaningen. I alla fall inte en solig dag på verandan!

19 juni 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...