Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Solgul påsk!

Solgult väder, nästan lika lysande som äggulan på påskägget. I alla fall om hönorna har gått ute och ätit gräs, och det har mina hönor gjort. Ibland blir det så tydligt att vi rört till rätt ordentligt med våra matvanor. Det är inte konstigt att barnen frågar:
– Varför äter man ägg på påsken?
Ägg finns ju året om. Det är inte det minsta tidsbundet. Nu för tiden, alltså… För har man höns som inte får en massa extraljus på vintern vet man att äggläggningen kommer igång först med vårljuset och värmen. Lagom till påsk faktiskt!
Alla kan ju inte ha höns. Och alla behöver det inte heller. Det finns kravmärkta ägg att köpa i butiken året om. Och det är bra! Då får djuren ett bättre liv och vi får bättre ägg. Helt enkelt en soligare påsk – lika solgul som en äggula!
Glad Påsk på er där ute i vårsolen!

15 april 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...