Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Sol och gräslök

Nyss hemkommen från en långhelg på Öland. Dagar med bländande sol över kalkstensstränderna och massor av god mat. Det var ett tag sedan sist, så alla blev glatt förvånade över gräslöken som växte vild i diken och på ängar. Först hade vi den bara i potatisgratängen. Sedan även i lagen med vita bönor. Plötsligt fanns den i marinaden till champinjonerna… Överallt tycktes den passa perfekt! Men det var när vi märkte att plantorna faktiskt smakade olika som det blev riktigt intressant. Ett vilt provsmakande utbröt. Vilken gräslök hade den allra bästa smaken? Och till vad passade den bäst?
Det är något visst med mat man plockar själv, den är helt enkelt godare bara just därför. Ibland sägs det att vi är dåliga på att plocka bär och svamp här i landet. Att vi inte tar tillvara det som växer framför våra fötter. Kan det stämma?
En tur inom Icabutiken för att fylla på det livsviktiga lagret av glass i frysen. Vid grönsakerna stannade vi upp – där på hyllan stod krukorna i rader. Gröna, späda strån, odlade i växthus i ett av våra grannländer. Vi tänkte på all den gräslök vi plockat några hundra meter därifrån. Undrade om krukorna sålde bra innan vi gick ut för att njuta av solen.

22 april 2014


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...