Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Snökakor

Snön vräker ner och trots att snöslungan gick varm långt innan solen gick upp är vi sorgligt insnöade. (För vad hjälper det att infarten är skottad när vägen inte går att hitta under all snö?) Men inte går det någon nöd på oss egentligen. Som lantis utanför storstan är man van. Ved finns inne. Mat finns hemma. Tändstickor. Skitstora ficklampan och bensin till snöslungan. Och så länge vi har ström kan man baka. Och det är bra för insnöade barn blir rätt rastlösa efter några timmar. (Och visst kan man tvingar ut dem i snöyran en stund men risken är att de försvinner och inte hittas förrän till våren. Och det vore väldigt sorgligt…) Så idag blir det pepparkakor av degen som upptar halva kylskåpet. Och ärligt talat – att vara insnöad kanske inte är dumt. Vi har gott om saffran hemma.

5 december 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...