Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Sjukt gott!

Hemma och firar årets första arbetsvecka med en rejäl förkylning. Ynklig och hostig masar man sig ut i köket för att finna tröst och lindring för ond hals och näsa. Självklart ger detta tillfälle att lista den bästa sjukdomsmaten!
1, Te. Börja alltid med minst en kanna. Det kan inte skada. Hjälper dej när hostan är för svår eller när halsen svider. I med honung och citron. Sött och surt brukar de mest genomförkylda smaksinnen trots allt klara.
2, Tomatsoppa med chili och vitlök. Känner du inga smaker? Prova det här: Hacka två, tre klyftor vitlök, en gul lök och gärna färsk chili. Fräs i olja. Späd med vatten (vin är ingen idé att slösa med, så snorig som du är!) och vispa mer tomatpuré. Salta eller använd buljongpulver om du tror att du är frisk nog att känna skillnad. Den ambitiöse letar upp lite djupfryst vitfisk och kallar soppan för fisksoppa. Bra för självbilden, även om du inte känner smaken!
3, Pasta carbonara, typ. Eller rättare sagt: Koka pasta till en konsistens du gillar (Det är inte smaken vi är ute efter i dag…), fräs bacon eller någonting annat salt och rör ner. På med lagrad ost och krydda med basilika eller oregano. Lite olja och om du orkar ett ägg. Ingen vacker mat. Men du kan troligtvis uppskatta att den är varm, salt och lätt att tugga.
4, Varma mackor. Mjukt bröd. Tomat. Mycket vitlök. Mycket peppar. Vitlöksstinn salami? Och massor av ost för att locka fram några smaker du kan känna!
5, Om du är över 12 år: Choklad. Hjälper inte mot någonting. Men du är ju förkyld? Klart du får lite av din favoritchoklad! Skölj ner med te (se ovan).
6, Om du är under 12 år (eller är så sjuk att du beter dig som ett barn): Glass. Hjälper mot allt från myggbett till feber. Praktiskt. Lättlagat. Gott. Har du sjunkit så här lågt i sjukträsket kan du lika bra dricka varm saft till. För att uppväga lite av det kalla. Passar förresten utmärkt till alvedon.

10 januari 2011


Kommentar av skruttet
10 januari 2011

Krya på er! Glöm inte ingefäran. Och whiskyn.

Svar av Magnus
18 januari 2011

Krax och host... Med bra mat blir det i alla fall trevligare!

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...