Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Semmeltider var hälsade!

I dessa fettisdagstider får man väja för travar av semmelkartonger i matbutiken. Och på café vimlar det av läckra gräddbomber.
Alla som älskar semlor kan baka sina egna! Det är lätt: Allt du behöver är mjöl, mjölk, smör, jäst och socker. Eller förresten – ofta är det inte råvarorna som saknas vid bakandet. Det är den lilla ingrediensen på tre bokstäver vi faller på. Inte kardemumma alltså… Nej, det krävs tid för ett lyckat bakande. Nästan alla torra eller kompakta bullar har jäst för kort tid. Därför tjatar jag med en dåres envishet om att bullarna ska få jäsa i lugn och ro. Men egentligen är skälet till mitt tjat större än så. Det är helt enkelt någonting sympatiskt i att det inte går att stressa fram en riktigt god semla. Vi måste låta mat ta tid. Precis som andra viktiga och glädjespridande delar av livet ska ta tid.
Dagens måtto bli alltså: Ta det lugnt – ta en semla! Eller rättare sagt – tar du det lugnt så får du en (godare) semla. Och kanske, ett godare liv? Ha en underbar semmeldag!

11 februari 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...