Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Semlor, sol och hopp

Vårsol, takdropp och dagsmeja. Det är snösmältning och is som hastigt rutschar nerför taken i Mellansverige. Det är sportlovsveckor, och alla hjärtans dag som närapå krockar med semmeldagen – en februari fylld med vårstämning som ger folk skäl att fira med fika!
Det finns helt klart en koppling mellan mat och miljö. Och i synnerhet mellan mat och väder. För maten smakar såklart bäst i en skönt avslappnad miljö, där man trivs. Och aldrig smakar fika lika gott som i vårsolen. Det är som om vår längtan efter sol efter vintern smittar av sig på semlan vi äter i första vårljuset, så att den fylls med allt vårt samlade hopp om vår.
Så även om det är tidigt att snegla åt utemöbler har i alla fall jag en fällstol på verandan, redo att lyfta ut i vårsolen under en paus. Allt för att hugga tillfället att få sitta ute några minuter i vårsolen med kaffemugg, och allra helst en hembakad semla!

11 februari 2015


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...