Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Pengars ma(k)t

Höstlöven virvlar förvirrade genom den regntunga luften och småfåglarna blåser förbi med gälla pip. Vi äter provbröd, dricker kaffe och funderar på höstrecept. Säsongsmat ska det vara. Prisvärt. Laga av det som finns just nu i stället för att köpa djupfryst eller långväga. Just det, köpa ja… Det finns faktiskt mönster i matvanorna som är betydligt lättare att se än årstiderna. (I alla fall efter den här sommaren…) Fråga vilket datum lönen betalas ut och jag lovar att varje vuxen i landet kan svara. Den 25 varje månad minskar läsarna plötsligt och oförklarligt för att sedan återkomma igen efter lönehelgen. Det slår aldrig fel! Vi shoppar alltså istället för att vara hemma och laga mat. När kassan sedan börjar sina smakar hemmamaten bättre och vi är tillbaka vid spisen. Egentligen inte så konstigt – hemlagad mat är billigare och för många har matlagning blivit ett intresse mer än en nödvändighet. Ett billigt men livsnödvändigt nöje. Bara att konstatera att pengar inte gör en lycklig någon längre tid! Så länge man inte köper mat för dem förstås…

28 september 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...