Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

No summer of, love… Eller, food!

Tur att man har mål i mun. Eller rättare sagt – tur att man kan fixa till ett mål att mätta mun med. För detta har nog varit den mest ”summer of food” på många år.
Det är roligt med sommarbesök! Folk tar sig tid att umgås och barnen badar hela tiden. Solen har lyst helt hysteriskt vecka efter vecka. Man kan sitta på verandan och… äta någonting gott! Just det ja. Maten kräver förstås lite logistik. Så inför nästa år ska jag göra några små justeringar.
Extrakylskåpet i förrådet ska bytas ut mot ett kylrum och vägen upp mot köket ska asfalteras för att lättare få in varorna. Ytterdörren på huset ska rivas bort och ersättas med en port som jag köpt begagnad från ett nedlagt flyghangar. Jag fick förresten loss själva hangaret på köpet så det tänkte jag smälla upp i trädgården som ett jättelikt Atte(an)falls–hus. Perfekt att lagra pasta och baljväxter i!
Och sittplatserna: Borden är jämt för små och tål inte dans, inte ens om den utförs av ett förskolebarn. Kanske några rejäla stockbord i ek skulle fungera? Som man lyfte in på verandan med kranbil! Får fundera på om fundamenten håller för tyngden bara…
Kanske går det att få rum med en ko någonstans på tomten? Då skulle problemet med mjölkinköpen försvinna. (Mejeribilen som kommer två gånger om dagen har kört sönder uppfarten och dessutom är det farligt för barnen med tungtrafik sådär på tomten!) Mjölkning kan säkert bli en finfin sommarsyssla för någon stressad bekant som vill uppleva lantluft.
Dessutom: Med kon kommer grädde och då kan vi skaffa en större glassmaskin – för glass kan man ju aldrig få för mycket av!
En utrangerad kokvagn från försvaret kanske går att hitta? En begagnad tvättgryta att diska i på tomten när diskmaskinen lagt av på grund av vattenbrist i torkan? En ramp för porslin byggt av ett transportband till en vedprosessor…
Summer of food alltså! Då har man någonting att fundera på i vinter. Men så länge vägen till hjärtat går genom magen blir det säkert summer of love, jag menar food igen nästa år!

14 augusti 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...