Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Mycket vill ha mera mat

Det blir allt svårare att stänga skafferiet. För att inte tala om förrådet. Eller kylen. Frysen vill jag inte tänka på - där krävs ofta skohorn och god vilja för att peta in så mycket som en djupfryst ärta till.

Det är lika bra att erkänna att man blivit en hamster. På de flesta andra områden går jag fri. Jag måste inte handla nya fräcka datorer eller nya kläder. Mobilen är bra så länge den fungerar. Och samma sak med bilen.

Men... ett välfyllt kök får en att känna sig rik. Jag tror att det är så enkelt som att vi som gillar att trixa med mat ser möjligheterna i alla råvaror vi släpat hem. Från lådor med pasta till roliga ostar och kryddor. Allra värst är det med mjölet.

Om man, som vi gör på pepparochsalt, handlar hem mjöl i säckar, blir "jävlar-i-min-lilla-låda-vad-vi-kan-baka-mycket-kicken" desto större när lastbilen backat till och de tunga säckarna kommit på plats. Sann matglädje, långt innan vi kommit till köket.

Eller som en god vän till mig sammanfattade: "Om man har mjöl så är man rik!" Jag håller med, tvingar igen skafferidörren medan jag funderar på vad jag ska baka i dag.

15 juni 2010

Din signatur: 
4578
 

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...