Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Missarna som gör det

Visst gör vi fel ibland. Eller rättare sagt, samma fel. Köket måste vara beviset på att människan inte lär sig av sina misstag. Kolla in den här listan på mina favorit-missar:

1, Stunta i durkslaget när jag häller av pastavattnet. Använd ett lock i stället. Resultatet: Brända fingrar och pasta i diskhon...

2, Slänger i mjölk i såsen för tidigt, innan botten är klar och mjölet löst sig i smöret. Resultat: Klumpar...

3, Orkar inte finhacka löken. Resultat: Den såsen blev också en katastrof...

4, Tror jag ska hinna baka av alla bröd innan de jäser sönder. Resultat: Platta och degiga bröd som varken duger till foto eller frukost.

5, Parmesanosten. Det är lite pinsamt. Men jag har skurit mej flera gånger i tummen när jag envisats med att hyvla stenhård parmesan med en vanlig osthyvel. (Allt för att jag inte orkat ta fram en kniv!)

6, Strör mjöl rakt från burken i stället för att skeda. Resultat: Ett vitt inferno när 1,5 kilo mjöl rasar ner i kastrullen och ut över spisen...

7, Och så vidare...

Men å andra sidan: Eftersom missarna nu är så bekanta så har jag faktiskt börjat förlika mej med dem. Jag tar lite extra pasta, så kan jag slå ut en del av den i vasken. Det finns mixer, när jag slarvat med såsen. Löken får väl koka in i såsen, så mjuknar den oftast. Och att ha ett gäng fula brödlimpor i frysen är praktiskt om tjocka släkten plötsligt vill ha en macka. Fortsätter jag att hyvla mej i tummen blir väl huden snart tjockare och lite mjöl mer eller mindre märks inte så mycket i det här köket...

28 juni 2010

Din signatur: 
4615
 

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...