Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Min favoriträtt?

– Vilken är din favoriträtt? Så brukar barnen fråga mej rätt ofta. Att de frågar är säkert mitt eget fel – någonstans har de väl fått vanan att prata mat ifrån…
– Hur bakar man det bästa brödet? Det frågar barnen aldrig. Men däremot händer det att vuxna undrar. Eller kanske:
– Vilken pizzabotten är godast?
Vilken pizzabotten är godast? Inte en aning! Vilket bröd är bäst? Jaha… Ska du ut på en världsomsegling på en flotte gissar jag att det ska vara lagringsdugligt och smaka bra med havsvatten. Eller tänkte du servera det till en räksoppa på buffén?
När barnen frågar slingrar jag mej som en utrotningshotad ål.
– Nä… favoriträtt… Jag tycker ju om så många saker…
Men de ger sig inte så lätt. Och till slut måste jag försöka förklara att allt beror på situation. Att det är fantastiskt med hemlagad pasta och en god pecorino en kulen dag i februari men godare med en lätt sallad en het julidag. Att chokladtårtan som är så fantastisk till efterrätt på valborg inte alls är lika god som förrätt på midsommar. Och att jag, som de flesta andra, vill ha omväxling.
De nöjer sig oftast med det. Tänker väl att pappa är en trist typ som inte förstår sig på tjusningen med tacos varje dag… Så snart är vi där igen:
– Vilken är din favoriträtt?
Tur att man gillar att prata om mat.

14 maj 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...