Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Mat som kan mögla, tack!

Det krävs mod för att laga mat i dessa tider. Speciellt de dagar då turen genom matbutiken känns som en resa genom ett helt eget universum. Vad är det egentligen för rymdfrukter de säljer på hyllor och i kylar? Små plastade askar, färgglada paket med märkliga omslag. Är det mat däri? Kan man överhuvudtaget ta sig in till den utan att hinna svälta ihjäl på kuppen? Lika overkligt som tanken på att det inplastade kött vi köper en gång varit ett djur, lika märkligt känns det att de rosa tomaterna under sina dubbla plastlager någonsin vuxit på en tomatplanta. Och hur blev de så blanka?

Lyfter en förpackning och läser. Tre konserveringsmedel och ett bäst föredatum som lovar att jag kan lagra smörjan till nyår. Om jag vill. Tack så mycket, tack. Men nej tack! Jag vill inte ha mat som är så konstgjord att den inte ruttnar eller möglar hur illa vi än behandlar den. Jag vill varken äta den, bjuda mina nära på den eller belasta miljön med den.

Tar en vända till genom butiken. Fastnar slutligen för rotfrukterna. Knappast jordiga, men trots det påminner de i alla fall lite om sitt ursprung. Stuvar ner några tilltuffsade kålrötter och en påse lök i kundvagnen. Grönsaker vill ha sälskap! Och jag gläds vid tanken på att de kommer att ruttna om jag glömmer dem i skafferiet.
 

28 oktober 2010

Din signatur: 
4945
 

Visst är det läskigt med all smörja som säljs som mat men som inte riktigt känns som mat. Åt en inplastad macka igår på akutmottagningen som skulle hålla ganska många dagar och med en diger innehållsförteckning... Matlusten blev inte så god men vad ska man göra när man inte ätit på hela dagen och det enda som finns till hands är Pressbyrån...

- 35 +, 31 oktober 2010

Svar av Magnus
31 oktober 2010

Ja, är matbehovet akut så finns inget annat att göra än att ta det som finns till hands. Tröst: Det är inte det du gör i nödfall, någon gång ibland som är det riktigt viktiga, det är de många valen i vardagen. Och då har du säkert bättre möjligheter att välja! Krya på dej!

Svara på den här kommentaren

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...