Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Matårets vilotid

Jag tror jag har sagt det förut. Att vi nu är inne i matårets kanske mest stillsamma årstid. Precis som naturen runt oss nu helt tycks ha gått till vila och det (i alla fall i södra halvan av landet) är grått och långt till snö.
Höstens fantastiska färger och smaker av nyskördade grönsaker känns avlägsna. Svampskogarna ligger blöta och tunga. Och än så länge tycker jag det känns väl tidigt att börja knapra pepparkakor och sörpla glögg. Det få allt vänta till december!
Sen däremot tar matåret åter fart och julen kastar sig över oss med full kraft. Och vi slänger oss såklart över all julmat och gotter!
Så kanske behöver vi den här tiden av vila och gråhet. Framförallt för att hämta kraft och vila upp oss under novemberveckorna. Och lite för att få inspiration och matlust när julens smaker rullar in om några veckor!

12 november 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...