Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Mat mot gråväder?

November är ingen charmig månad. I alla fall inte de dagar då temperaturen ligger stadigt runt nollan och det småregnar tjurigt. Och sådana dagar finns det en hel del i november.
Gå i ide är inte socialt accepterat i vår kultur. (Typ stänga in sig i en liten vadderad bunker och lyssna på Solander tills vårljuset kommer åter.) Återstår att ta fram andra strategier. Räknar snabbt ut att det är tre veckor kvar innan vi kan börja fira jul på allvar – då är vi liksom iland. Helt okej att baka pepparkakor hela helgerna och småäta dem med ost i veckorna. Och så finns det glögg överallt, det funkar alltid. Dessutom kan man varva med lussebullar, korintkakor, klenetter… och huset kan utan förklaring värmas upp med några hundra stearinljus. Men fram till det? Själv går jag som vanligt på magkänslan och gnager mig genom senhösten. Ugnen ska vara på. Det värmer upp köket. Den lyser trevligt dessutom. Och i den kan man laga pajer och gratänger. Varmt och gott. Dessutom kan man baka kakor och det bra. Eller bröd om det känns bättre. Våfflor med chokladsås fungerar ett tag (inte i ugnen dock), även om man lätt blir äckligt mätt efter några stycken. Mustiga grytor som står och puttrar timme efter timme på vedspisen (om man nu hade en vedspis, alltså) tröstar alltid lite.
Och om ingenting annat hjälper får man helt enkelt äta chokladkaka och börja planera inköpen av stearinljus, russin och mandelmassa. Samt beställa årets glögg. Och kanske en pizza.

12 november 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...