Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Lycklig på resten

Jag är nog lite skruvad. Men att öppna kylskåpsdörren och upptäcka att det är fullt med rester gör mig snudd på lycklig. Det är något visst att vakna upp dagen efter en fest eller större mathelg och känna lukten av stearinljus och veta att tårtan från igår smakar ännu bättre idag. Och inte behöver man duka lika fint eller klä upp sig. Duken är redan nerspilld och det går fint att sitta uppkrupen i soffan med assietten i handen.
Och så bra är det nu. Efter några dagars fotograferande av allt möjligt ätbart är förrådet fyllt av rostfria matlådor. Valet blir en pyttipanna som får den mest hårdkokte matskribent tårögd: Lammbog, potatis, Kalamataoliver och soltorkade tomater. Vitlök. En skvätt lammfond. Rosmarin. Enbär. Och till detta en omgång ugnsstekta rotfrukter som fått koka med tomat till en tjock sås.
Bara att inse: Några av de bästa måltiderna i livet måste vara rester.

24 januari 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...