Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Långt till vårprimören

Tre halvvuxna rådjurskid pulsar sakta genom snön utanför fönstret. Termometern visar på 10 minus och kaminen sprakar. Mig lurar ingen – än är det långt till vårprimörer. I alla fall om de ska växa i Mälardalen.
Men på samma sätt som jag blir mer förlåtande för att rådjuren tuggar i sig fruktträden när jag ser dem kämpa i snön så försöker jag gilla läget. Om det är snö upp över knäna så får vi väl äta ur vinterförrådet ännu ett tag.
Jag vet – det är inte lika spännande att trolla med rotfrukter och frysta grönsaker… Men att anpassa sig efter förhållandena kan faktiskt trigga kreativiteten. Det är ta mej tusan ingen konst att laga gott av de bästa råvarorna! Nej, tricket är att skapa god och bra mat av små medel. Att få till och föra det bästa av det som står till buds. Det är matkonst! Hela året om.

22 februari 2013


Kommentar av Råttan
22 februari 2013

Små medel kan vara lika med de bästa råvarorna också, som i fallet med rotfrukterna så här års! Kålen icke att förglömma.

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...