Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Köksperiodare

Fler champinjoner? Någon?Jag trillar dit på olika råvaror. Just nu är det champinjoner som gäller (I sallad, pizzasås, rotfruktspytt, marinader, biffar, såser och så vidare). Innan det hade jag en palsternacksperiod (I precis allt, jag lovar allt!). Och för inte så länge sedan lagade jag enbart rätter med ädelost (rekommenderas till belgiska våfflor!) av alla slag. Själv brukar jag inte upptäcka något förrän kylskåpet är fullproppat med just en sak. I gengäld märker man spännande saker med maten som man inte hade fått veta annars. Hackar man palsternackan i små bitar och fräser den i smör tillsammans med andra rotfrukter lyfter den fram smaken medan den får en annan roll riven i tomatgrytan. I risotton försvinner den lätt om den inte är riktigt fräst. Alltså, jag är inte helt låst på just grönsaker. Det kan lika gärna vara en krydda (hade dragon i precis allt, från glass till renstek) eller en teknik (jodå, det går att göra surdegspannkakor!). Så där håller jag på. Tills jag tröttnar. Och så, hoppsan! Kylen är visst full med halloumiost…

18 februari 2011


Kommentar av Fia
21 februari 2011

Halloumi, mums! Min värsta period av det slaget gällde chipotlepaste, alltså rökt chili. Precis varenda rätt (inte efterrätterna dock) fick sig en släng av sleven... Man tröttnar ett tag efteråt.

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...