Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Inga snabba koppar kaffe!

Jag hade en period då jag absolut ville ha en kaffemaskin. Min kompis hade en och det väckte tydligen habegär. Kaffet maldes av sig själv och vips så kom där en espresso! Dessutom var den rätt snygg.
Det blev ingen maskin. Jag kunde nog aldrig bestämma mig för vilken och var dessutom ensam i familjen om min kaffetörst.
För ett tag sedan hade en vän med sig kaffebönor istället för färdigmalet. Hon hade läst fel på paketet och där var det så inte lätt att se skillnad!
Nu råkar vi ha en kaffekvarn. Inte någon elektrisk utan en sådan man ärver. Med vev. I arvegodset ingår även en filterhållare från Melitta i benvitt porslin. Och då även kaffebryggaren åkte ut en gång då köksskåpen var trånga så …
Nu brygger jag alltså kaffe från grunden. Först bönor i kvarnen. Sedan veva grundligt. Filter i hållaren på en förvärmd kanna (eller rakt ner i latteglasen) och koka vatten.
Det tar en evig tid. Det är sjukt krångligt bara för en snabb kopp. Men … Varför dricker jag kaffe då? Förhoppningsvis för att njuta av smaken under en skön paus. Så kanske gör det inte så mycket om det tar några minuter extra.
Smakar verkligen allting bättre om det är krångligt att laga? Det tror jag inte.
Uppskattar man kaffet mer om man först malt och bryggt det för hand? Javisst. Tveklöst!
Så det återstår bara att köpa in en panna så jag kan rosta bönorna själv på spisen också. Nej… över öppen eld såklart! Eller? Kanske köper jag färdigmalet nästa gång.

13 november 2015


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...