Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Irish coffe till pizza?

Snön forsätter att vräka ner utanför fönstret och att jag nyss skottat syns inte längre. När armarna värker efter skottning och inga pendeltåg längre går i kylan är det bara att lista mina favoriter bland de varma dryckerna:

1, Te. Jo, te är alltid bäst. Kanske inte godast, men bäst för att det aldrig blir fel. Svart eller grönt. Men ska det snöa så här får det nog bli svart, för att uppväga allt det vita. Till det kan man servera allt från scones till pizza. Alltid rätt.

2, Varm choklad. Alltså, ingen oboy eller nåt sånt... Utan: Varm mjölk, gärna skummad, Grovt hackad mörk choklad, vispad grädde, riktigt vaniljpulver och lite råsocker. Tycker man att detta är för smaklöst kan man spetsa med punsch eller rom. Det passar fint framför elden som sprakar i spisen, gärna med en vuxen kakbit på fatet. Inte i sällskap med någon ostmacka.

3, Glögg. Har inte hunnit dricka så mycket glögg i år att jag tröttnat. Helst vill jag ha hemlagad glögg. Förr årets plommonglögg var en kryddig dröm... Men, som de flesta drömmar tar de ju slut. Och i år har jag fått luta mig mot utbudet som finns att köpa. Glögg är ofta för söt. Är det riktigt illa kan man spä med svartvinbärssaft eller rött vin.

4, Irish coffe. Antingen i en bar när det regnar i Berlin eller när det snöar utanför fönstret här hemma. Annars inte.

5, Honungsvatten med citron och ingefära. Koka upp vatten, skiva lite citron och några strimmor ingefära. Låt dra några minuter. Söta med honung och servera med saffransskorpor.


Snön lättar lite. Dags att fatta snöskyffeln. Tur att det finns brasa och värmande dryck att se fram mot när man kommer in!

3 december 2010


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...