Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Grön påsk?

Snart är det påsk. Jättesnart faktiskt. Lite svårt att hänga med i de riktiga mathögtiderna när vi på redaktionen alltid måste planera jobbet så att vi ligger ett stycke före. Påsken började vi fira i januari. Nu har vi snart kommit till midsommar...
Annars är påskmaten rätt behaglig tycker jag. Inte så stelbent som julen. Högre i tak på något sätt.
På senare år har det blivit allt mer prat om primörer till påsk. Påsken har blivit grönare, men bara på ytan och det stör mig. Ett dignande påskbord med sallader, tomater och sparris ser onekligen nyttigt och läckert ut. Kanske miljövänligt också? Mer tveksamt. Det är inga mängder det går att skörda i det här landet i början av april... Kanske någon förskämd rabarberkvist om du bor i söder. Ett och annat blad eller skott... Nässlor?
Jag hoppar helst över påsarna med färdigskuren sallad som legat lika länge i lastbilen som i drivbänk. Det gör en alltid beklämd. Hellre en morotstzatziki eller rotfruktpytt, det känns mera rättvist. Snåla på primörer från Långbortifrån. Lyckligtvis finns det ägg i mängd och fisk, gratänger, pajer, krustader, soppor... Jag tror inte vi behöver gå missbelåtna från bordet. Dessutom finns det massor av hemlagat påskgodis! De riktiga primörerna kommer de också. Passa på att ha en riktigt grön och god påsk och njut medan du väntar!

29 mars 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...