Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Grilltider

Stilla försommarkväll. Grannens gräsklippare har äntligen tystnat och folk dukar ute och svär lite prövande över årets första mygg. Plötsligt fylls luften av en obehagligt välbekant doft. Folk skruvar lite besvärat på sig. Är det skogsbrand? Men inte. Det är bara grillsäsongen som drar igång.
Det är en oroväckande lätt match att förpesta de första ljumma kvällarna med en flaska tändvätska. Ibland är det helt omöjligt att avgöra om folk eldar sopor eller skändar fläskkarré. Resultatet bör i alla fall vara det samma. I alla fall om man utgår ifrån doften.
Är jag den glädjedödande grillhatare? En otäck matsnobb som rynkar på näsan åt allmänhetens smak? Ingalunda. Jag kolgrillar också. Men en elektrisk tändare för några tior är väl värd pengarna. Och det finns miljövänlig tändvätska som inte luktar fotogen att köpa. För målet är trots allt att maten vi lagt på grillen ska gå att äta. För vem vill njuta sin måltid inbäddad i en doft av bensinmack?

29 maj 2012


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...