Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Godaste vabbmaten?

Vabruari närmar sig med stormsteg och alla småbarnsföräldrar med insikt laddar upp. Lånar hem tonvis med böcker från bibblan. Kollar så Netflix fungerar. Fyller medicinskåpet med paracetamol och hostmedicin. Och framförallt bunkrar man upp mat! Storpack med vanilj-glass i frysen (som går att dosera lätt beroende på aptiten) och någon låda isglass (i någon glad färg som kanske är det enda i hela världen som kan få i en febersjuk 4-åring vätska). Men riktig mat då kanske du tänker? Riktig mat i vabruari är: Allt vad barnet vill handla när du är i affären. Och som du inte vill köpa. Gärna sånt som går att frysa. Eller håller sig länge. Formfranskan, chokladpålägg och festispaket med sugrör. Fiskpinnar. Några paket med äckligt inplastade pannkakor i kylen (hur tusan kan de ha så långt bäst-före-datum?) och självklart pasta i så roliga former som möjligt. Dinosaurier? Giraffer? Vid det här laget har du lagt varje princip åt sidan. Här gäller ren överlevnad bland snortrasor och febertermometrar. Så glöm för allt i världen inte ketchupen! För utan denna röda frälsare kan allt gå över styr och du får vabba hela mars också. Och den risken kan vi inte ta. För vid det laget riskerar hela familjen troligvis skörbjugg. Så ensidigt som vi äter alltså …

26 januari 2018


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...