Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Frysrensningsparty

Äter överblivna julkakor från frysen medan småfåglarna sjunger sig hesa i den bleka vårsolen utanför. Säkert har de bättre kolesterolvärden än jag, så som de flyger dessutom. Men man vill ju inte låta kakorna torka på botten av frysen, under lager av mat från olika högtider och årstider. Så jag offrar såklart min hälsa och äter lite fruktkaka till fikat. Förresten äter stjärtmesarna talgboll, och det kan ju inte vara så himla nyttigt?
Vår frys är säkert värdig en arkeologisk utgrävning. Här kan man hitta lämningar från både Kritaperioden och midsommar. Ibland gör man riktiga fynd, som när man hittar två lådor lasagne och slipper tänka på middag. Eller när man upptäcker att det finns sjukt mycket krus-bär kvar och det bara blir läge för en krusbärspaj. Ofta är det väl tyvärr lite mindre spännande saker som påsar med isiga bönor från några år tillbaka eller en skalk ost som ingen orkat tina och använda. Inte sällan lyckas vi inte komma på vad det egentligen är förrän innehållet är tinat. I perioder händer det såklart att jag får spel på kaoset och systematiskt sorterar, kasserar och serverar allt för att få lite ordning. Men egentligen är det ingen idé. Nästa gång jag öppnar frysdörren ser det precis likadant ut igen. Antagligen är det en naturlag. Kanske för att det alltid ska finnas någonting oväntat ätbart att ta fram om det verkligen behövs. Undrar förresten om småfåglar äter fruktkaka?

31 mars 2014


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...