Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Förvånad? Inte!

Jag får ofta frågan vad jag tycker om hästköttsskandalen. Och om jag är förvånad nu när också IKEA har häst i köttbullarna. Nej, tyvärr. Jag är inte förvånad. Däremot sätter skandalen ljus på flera viktiga frågor som rör vår mat. Problem som alla som tänker efter nog inser finns där. Ett är att vi har rätt att få veta och välja vad vi vill stoppa i magen. Om det står ”nötkött” på förpackningen så ska det vara det. Om det står ”hästkött” så ska det vara det. Och det var precis det som inte framgick när man smusslade ner billigt hästkött i färsen för att tjäna mer pengar. Pengar ja. Det är där den riktigt stora frågan ligger. En stor del av maten vi äter produceras industriellt av företag som sprider ut matproduktionen över många länder. De omsätter enorma belopp och en produkt (till exempel en färdig lasagne…) kan bestå av råvaror som processats kraftigt och rest långt innan den når konsumenten. Företagen gör vad de kan för att öka sin vinst. Ju längre det blir mellan den som styr företaget och den som utför arbetet i det, desto större är risken att ägaren tänker mera på pengar än på matens kvalité. För att inte tala om djurens liv, om det handlar om kött. Industrimatens bottenlager måste vara köttindustrin… Så länge vår mat framställs i fabriker långt från de som ska äta den och utan insyn kommer det att hända igen. Vi kommer att få flera matskandaler, var så säker. Med eller utan hästkött – det kan kvitta.

26 februari 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...