Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Första jordgubben

Den andra litern smakar också bra. Men aldrig lika bra. På väg ut i skärgården med ungarna dyker en av årets första jordgubbsskyltar upp längs vägen. Snabb ekonomikoll – jo det räcker till en liter. Och självklart stannar vi.
Det är något visst med de första jordgubbarna. Precis som med årets första nypotatis eller knubbiga kantareller. Vi njuter dem andäktigt. Eller i alla fall vi vuxna – barnen proppar i sig så fruktsaften stänker. Också en sorts njutning. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna en besk smak i munnen när jag tänker på att just jordgubbar är ett av våra mest besprutade livsmedel. Dessa ljuvligt djupröda bär, fyllda med smak och vitaminer, som vi älskar och gärna bjuder våra barn på. Så ironiskt att förgifta den mat som ligger oss allra närmast hjärtat. Vi har alltså råd att betala för jordgubbar som åkt land och rike runt i lastbil men inte för obesprutade gubbar.
Bara att hylla de som går åt andra hållet utan att spruta. För alla kan inte odla sina gubbar hemma i trädgården eller på balkongen. Och nog borde alla få njuta av giftfria jordgubbar i det här landet om sommaren. Speciellt de allra första!

13 juni 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...