Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

En favoritpizza i solen?

Vårsolen värmer och vi tar ut fikat för att fånga de första efterlängtade solstrålarna. Aldrig värmer de lika skönt som nu. Och aldrig smakar kaffet lika bra.
Jag tror många av oss skulle tacka ja till en evig vår om du frågade. Ljuset, värmen, knoppar som spricker upp. Men jag gissar att det vore ett dåligt val.
För precis som vi många gånger läser menyn gång på gång men ändå väljer samma pizza som vanligt – på samma sätt tror jag vi väljer det som verkar bekvämast och godast.
Inget konstigt med det, kan tyckas. En ständig vårvärme och samma goda hawaipizza är väl toppen? Det kan det vara, men då glömmer vi att solen inte är lika uppskattad en het julidag som i april. Och att vi många gånger uppskattar favoritpizzan ännu mera om vi inte ätit den på länge.
Det gråkalla regnet behövs för att vi ska njuta av solen. Det blir en naturens påminnelse till oss kortsiktiga människor att njuta av omväxlingen. Får se nu... Vilken kaka har jag inte bakat på riktigt länge?

18 mars 2015


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...