Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Smakar allt som kostar?

För ett par år sedan råkade jag hamna hemma hos ett par i en rejält tilltagen villa. Öppna ytor, glas och vit puts. Kort sagt, snyggt ! Köket var en glänsande dröm i trä och rostfritt stål. Blankt och fint. Väldigt blankt. Faktiskt lite väl skinande. Såg det inte overkligt nytt ut? När var de egentligen de byggde huset? För två år sedan? Och ni har inte en enda repa i spisen? Okej...

Visst är det fantastiskt med ett riktigt bra kök. Och det gör naturligtvis ingen skada om det dessutom ser fantastiskt ut. Men vad är det för poäng att lägga ner 250 000 kronor på ett kök när man inte använder det? Om du ändå lever på storpack med färdigmat så räcker det bra med en mikro på en bänk.

Det är så klart orimmligt att tro att man ska kunna laga lyxiga långmiddagar sju dagar i veckan. Men därifrån till att faktiskt laga riktigt mat, sådan där man börjar med att skala och hacka och inte med att öppna en tetra, är steget väldigt långt. Visst tar det lite längre tid. Men i stället för ett kök för 250 000 kronor får du nära ett ton dessertost. Du kan alltså frossa camenbert varje dag i tio års tid till priset av ett riktigt fint kök. Eller varför inte satsa på 8330 paket soltorkade tomater? Visserligen inte färdigmarinerade. Men marinaden går utmärkt att göra i ett helt vanliga kök!

11 oktober 2010

Din signatur: 
4898
 

hej

har du nåt emot att dela med dig av ditrt hempizzarecept?

har testat många degar det enda som fått flera liv är pirogdegen i min hemkunskapsbok från skoltiden.

men jag är alltid pigg på att prova variationer

jag gillar din sida-skönt med nån som käns som en vanlig person och inte nån lyx/tv kock där att blir magiskt klart i pausen

- tacksam, 16 november 2010

Svar av Magnus
21 november 2010

Tackar! Testa den här degen: http://www.bakapizza.se/pizzadeg-4-pers-9293376 Eller... om du har bråttom: http://www.bakapizza.se/snabb-pizzadeg-2884268 Lycka till med pizzan.

Svar av Magnus
21 november 2010

Tack! Prova något av recepten på bakapizza.se. Där finns flera varianter, alla är bra på sitt sätt. Själv gillar jag knapriga bottnar...

Svara på den här kommentaren

Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...