Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Brutalt bra bakat

Ibland är matlagning brutal. Härom veckan ringde en vän och undra hur stor ugn vi har. Hur stor ugn? Jag var på lunch långt från köket och sådant som ugnsvolym glömmer jag i samma stund som jag läser det. Väl tillbaka i köket några timmar senar kom jag ihåg det där med ugnen och ringde tillbaka med måttbandet i handen.
Min kompis svarade med ett öronbedövande vrål i bakgrunden. En timme senare lastade han ur en dammig granitskiva ur bagaget – måttskuren efter vår ugn. En ny baksten var ordnad. Den passar perfekt, är vacker som ett konstverk med sin ljusa yta och kostar en bråkdel av vad en färdigskuren sten kostar. Inte illa! Dessutom är den tjock nog att hålla värmen även de gånger man måste öppna ugnsluckan med täta mellanrum, som tillexempel när du gräddar pizza. Bara att konstatera att det behövs en vinkelslip för att baka riktigt bra baguetter!

9 maj 2012


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...