Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Blötan lovar bär till sylten!

Regnet slår mot blommor och blad utanför verandaglasen. Grönskan växer sig ännu högre medan vätan dämpar småfågelsången. Till och med motorgräsklipparna har tystnat: Äntligen någon riktig nytta med allt regn!
Denna sommar har alltså varit både kall och blöt i Mälardalen. Några få, heta dagar och både folk och naturen blommar upp med explosionsfart. Badkläder och öronbedövande fågelkvitter. Glassbilen far som en raket längs de mest avlägsna skogsstigar. Tills regnet åter faller och tempot sjunker lika snabbt som termometern.
Finns det då inget att se fram emot när SMHI lovar 15-18 grader och bilder på moln? Jo kanske. För sällan har jag sett så mycket bär på buskar och träd som i år. Körsbären klasar sig och plommonen tynger grenarna. Smultronskörden är ovanligt stor, potatisblasten växer så den snart går att torka till ved. Och brorsan skryter med kantraller han har plockat...
Så det är väl bara att ta på sig stövlarna och brygga kaffe att styrka sig med. Helt klart är i alla fall att vinbärssylten och krusbärsmarmeladen kommer att räcka långt in på nästa sommar. Och har vi tur är den både solig och lagom varm!

6 juli 2015


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...