Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Bli smal... nej klok, nu!

God fortsättning!
Såhär års brukar media vara sprängfyllt av lika dela dietråd som träningstips för julmatsstinna magar. Jag läser inte det där. Och jag kommer inte med den typen av snabba lösningar. Jag skyr dem mer än snabba kolhydrater, och dem är jag ändå måttlig med!
Det är ett märkligt samhälle vi lever i. Med ideal som får sociologerna att skriva mängder av spännande böcker men som för oss andra innebär en ständig kamp mellan oförenliga principer.
Å ena sidan ska vi konsumera oss lyckliga och uppnå glädje och hög status. (Läs: Njuta fullt ut av god och lyxig mat som vi unnar och som visar att vi har råd, koll och status.) Å andra sidan ska vi vara perfekta till kropp och hälsa. (Läs: Fettfria, vältränade och utan vare sig finnar eller valkar.) Det går helt enkelt inte ihop.
Den som behöver eller vill ställa om sin kost (eller vad det nu kan vara i livet) gör det klokast i små steg. Och utan att snegla på vad olika trendätare för tillfället skriker ut.
Lägg till lite i taget av det du tycker saknas och ta bort lite av det du får för mycket. Utvärdera efter några dagar, öka ytterligare lite efter en tid. Efter några månader kommer du upptäcka att du lagt om kosten. Det är som att lära sig spela ett instrument eller ett nytt språk. Tålamod är nyckeln. En föraktad, jobbigt tidskrävande och bortglömd nyckel i denna tid. Men det spelar väl ingen roll för oss som verkligen vill förändra någonting, så länge den fungerar?

4 januari 2015


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...