Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Behövs matdagar?

På söndag är det våffeldagen.
– Äntligen! Ropar våffelälskaren och ser fram mot ännu en frasig våffelorgie.
– Snart finns det väl en dag för varenda maträtt, muttrar misantropen. Kanelbullar, semlor och pannkakor…
Jag älskar våfflor. Trots åren då vi serverade våfflor på längden och tvären på caféet och trots att veckorna innan våffeldagen kretsar kring detta bakverk.
Ändå är frågan på sin plats. Behöver vi en dag för varje maträtt?
Många av våra äldre mattraditioner har en praktisk förklaring. Förr åt man efter årstiden. Fläsk till jul. Äggen till påsk. Midsommarpotatisen. Inget konstigt med det precis.
Men ska vi då fira våffeldagen när vi kan äta läckra äggvåfflor året om? Jag tror det. För manifestera du det goda i livet så lägger du märke till det. Jag tror helt enkelt våfflan smakar ännu bättre om vi säger att det är våffeldagen.
Prova själv och se fram mot en riktigt god våffelhelg!

19 mars 2012


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...