Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Bästa uteätartiden är nu!

Det är så skönt med vårsol. Vi har ätit ute hela långa helgen. Gäster och grill. Fika med vänner och enkel lunch på verandan med fågelkvitter och ungar som studsar likt gummibollar i vårluften. Frågan är om inte de första vårvarma dagarna är de allra bästa för uteätning. Visst är chansen större att få njuta av baguette eller sallad på picknickfilten större i augusti men maj har helt klart några plus:

  • Det är lagom varmt. 25 grader i skuggan är en katastrof, då orkar man ändå inte äta någonting. Nej, runt 20 grader är perfekt. Då är man hungrig!
  • Man får äta ifred. Sommartid kan det vara trångt runt bordet: Getingar, myror, flugor… Det är oaptitligt med kryp i maten, farligt med getingar i småbarnens saftglas och besvärligt med myror i köket.
  • Man slipper bli uppäten när man äter. Någon som hört talas om myggor? Inte?! Då har du aldrig grillat runt midsommar…
  • Och inte minst: Vi är inte så bortskämda än. När värmen väl kommer har vi ofta vant oss efter en och annan vacker vårdag. Och nyhetens behag gäller förstås också vid matbordet.

Bara att konstatera att vår bästa ute–middagstid är nu!

2 maj 2012


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...