Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Balans i köket

Vad är det egentligen som inspirerar dej i köket? För om du är som jag så lockar inte matlagningen lika starkt varje dag. Det behövs någonting som tänder gnistan och ger idén. Råvarorna kanske? Ja, med köket fullt av spännande saker att laga av blir det enklare. Men ibland kan det nästan bli lite för mycket av det goda – finns det både färsk torsk, kyckling och lammkött är det svårt att välja. Och då blir maträtterna lätt lite märkliga. Även om det förstås ibland uppstår spännande kombinationer…
Att laga för någon annan är bra. Det är nästan en förutsättning tror jag. Utan någon att bjuda blir det trist. Lite tidspress är också bra. Annars kommer man inte igång.
Men tanken på maten, själva idén – när kommer den? Ibland redan när man planerar inköpen. Många gånger med de rätta råvarorna i handen. Och ofta när man väl satt igång och händerna är sysselsatta med att hacka och skala. Några gånger kommer idéerna inte alls. Och man får gå på autopilot.
Matlagning är kreativt och det går inte att tvinga fram underverk, bara locka på dem. Kanske är det därför det är så spännande. För om det kan vara fantastiskt måste det också bli både fiasko och tristess ibland. All god mat bygger på balans!

4 juni 2013


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...