Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Augustimat och skolstart

Tillbaka till vardagen igen? Och därmed vardagsmat får jag gissa? Här också. Det är märkligt vad vanan har makt…
För även om det för årstiden varit en smula kyligt i vissa delar av landet ett tag så är vi mitt i sommarmånaden augusti. Förråden är fyllda med grönt och bär. Honung och mjölk flödar (Nåja…)! Och då har vi inte kommer fram till höstens frukt, vilt och alla svamp.
Ändå är det lätt att landa i vanans stora frysdisk när man handlar. För att det går snabbt förstås. Och det är bekvämt. Men framförallt för just själva vanan. Skördetiden kolliderar helt enkelt med tanken på skolstart, jobbet som just börjat efter semestern och alla vardagens små punkter i kalendern.
Jag ska påminna mej om det lite då och då. Snegla mer mot det färska. Njuta av tomater som smakar sol och se fram mot svampturer och linongplockning. I tanken veta att det ligger framför och inte bakom oss.

20 augusti 2013


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...