Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Äggets högtid...

Knappt har en mathelg slutat förrän nästa drar in. I alla fall känns det så när påsken ligger tidigt kylan envist biter sig kvar. Känns lite märkligt att planera påskmat och köpa tulpaner när snön ligger djup utanför fönstret. Räkna med påskkärringar som drar godiskorgen i pulka i år!
Men trots vädret är det påsk! Och tittar man i butiken så är påsken äggets högtid då vi äter mängder med påskgodis. Att vi äter så mycket ägg just på påsken är kanske märkligt idag. Men för den som haft det knapert hela vintern måste det ha varit fantastiskt när ljuset kom och hönsen lade årets första ägg. Så var det förr och vi har kvar matvanan. Att vi äter så mycket godis är nog bara det gamla vanliga sockersuget…
Förr var mat ingen självklarhet, inte ens till högtiderna. Idag inser fler och fler att mat påverkar miljön och att vi måste tänka på hur vi äter. Och såklart på hönorna som lägger våra ägg! Att välja kravmärkta ägg är en självklarhet. Lite dyrare, javisst. Men om vi köper lite mindre godis så får vi pengar över till i alla fall några bättre ägg. Helt säkert blir påsken godare då!

26 mars 2013


Kommentar av Äggspert
12 april 2013

Anledningen till att man äter ägg på påsken handlade väl snarare om att dem förr i tiden hade fastat och därmed inte ätit ägg under en längre period inför påsken? Hönor lägger ägg året runt men färre när det är mörkare.

Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...