Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!

Oändliga möjligheter - del två

Spelling it our there - färsbiffar kan man ha kul med!
Jag befinner mig för tillfället, och kommer även göra den resterande delen av vintern i Kanada, närmare bestämt i Whistler. Matlagning kan man bedriva även här, vilket jag givetvis gör, dock endast en gång i veckan då vi är sju personer, och därmed har en matlagningsdag var. Positivt med detta är att man då finner mer ro och initiativ till att göra mat som mer kittlar den kulinariska sidan.

Mitt senaste bidrag till folket blev köttfärsbiffar. Det blir sällan misslyckat, men man kan samtidigt variera det vitt och brett från gång till gång och samtidigt hitta nya nyanser och schyssta kombos mellan smakerna.

Bortsett från basic, köttfärs, lök, vitlök salt och peppar blev det denna gång:

  • Paprikapulver
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Dijonsenap
  • Oregano
  • Chiliflakes
  • Citron
  • Purjolök

Easy enough rörs ägg, ströbrod, lök samt alla kryddor ihop till en röra med ett inte så fördelaktigt utseende. Vältra sedan i köttfärsen och rör så länge du orkar, sen gärna lite till. Jag vill inbilla mig att denna mix mår bra av att vila lite, så jag lämnade den en timme i kylen.

Sedan formas dessa till biffar. Dessa kan grillas om tid och väder tillåter, annars stekas, alternativt om någonting annat lockar mer köras i ugnen (blir faktiskt oväntat bra). I detta fall stektes de, då grillen vi har drivs på gasol, och denna var slut.

Resultatet blev alla tiders. Det bästa med att steka kommer dock då själv stekningen är klar, och du har en grym bas att göra en sås på.
Köttfärsen här är ganska fet, så det blev gott om vätska kvar efter varje stekningsomgång. Spara lite av denna i en skål. Häll sedan i lite vatten i pannan och skrapa upp det som blivit kvar i pannen med hjälp av det kokande vattnet. Häll på lite grädde, lite rödvin, soja och krydda med salt, peppar, lite örtkryddor om sådant finns att tillgå och smaka av tills det är nice. Red sen gärna ihop den med lite mjöl/majzena.

31 januari 2012


Kommentar av Linus
31 januari 2012

Välkommen tillbaka!

Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...